lupasPartidul Social-Democrat Arad apreciază că presiunile exercitate de primarul Gheorghe Falcă în cazul Şcolii Generale „Mihai Eminescu” sunt inacceptabile. Primarul Falcă a mers până acolo încât a instigat, în direct la o televiziune locală, părinţii elevilor de la şcoala respectivă să iasă în stradă şi să protesteze împotriva Guvernului.
Este bizar faptul că primarul insistă pentru mutarea şcolii pe strada Mărăşeşti, în fostul sediul al Poliţiei de Frontieră, doar în condiţiile în care Prefectura Arad intenţionează să mute în acelaşi imobil Serviciul Public Comunitar Permise Auto şi Serviciul Public Comunitar Paşapoarte, care în prezent funcţionează într-un mall.
„Atitudinea lui Gheorghe Falcă prin care instigă părinţii la proteste este iresponsabilă şi inacceptabilă. Este o mare ipocrizie că primarul care a devenit celebru pentru că nu a permis niciun fel de manifestaţii publice la Arad cere acum oamenilor să iasă în stradă. Opinia publică trebuie să ştie că Şcoala Generală Mihai Eminescu funcţionează într-un spaţiu retrocedat încă din 2006. Întrebarea legitimă este de ce nu a rezolvat Gheorghe Falcă pro­blema imobilului în patru ani de guvernare PD-L, atunci când a avut un coleg de partid, pe Constantin Igaş, ministru de interne? Este bizar faptul că primarul Falcă a devenit foarte preocupat de fostul sediu al Poliţiei de Frontieră în momentul în care s-a pus problema mutării celor două servicii publice dintr-un mall, pe strada Mărăşeşti. Oare primarul este interesat de problema şcolii generale, sau de afacerea privată din mall? Considerăm că opinia publică are dreptul să ştie dacă Gheorghe Falcă, familia sau apro­piaţii săi au vreun interes legat de mall-ul respectiv. Îi cerem, prin intermediul mass-media arădene, să facă public precizările necesare”, a spus Marin Lupaş, preşedintele interimar al Organizaţiei Municipale PSD Arad şi consilier municipal.

Recomandările redacției