Mircea Rednic a produs modificări importante în lotul UTA-ei în prima sa perioadă de transferuri ca tehnician al „roș-albilor”. Bineînțeles, aceasta nu s-a încheiat încă și e foarte probabil să mai urmeze și alte achiziții până în septembrie, dar Superliga debutează mâine și până acum arădenii au transferat 11 fotbaliști: Godberg Cooper, Marko Roganovic, Denis Dumitrașcu, Cătălin Carp, Kyvon Leidsman, Robert Mustacă, Andrej Fabry, Ivaylo Markov, Marcelo Freitas, Herald Marku și Stefanos Stroungis.

Tehnicianul UTA-ei a dezvăluit pe ce posturi își mai dorește noi jucători: „Mai avem nevoie de un jucător de bandă pe partea stângă și mai vreau încă un atacant, dar trebuie să avem puțină răbdare. Am văzut foarte mulți jucători împreună și chiar vreau să le mulțumesc și celor care au fost la club. Am primit informări și am analizat, i-am întors pe toate fețele, am dat și note și până la urmă am decis că cei care au fost prezenți aici sunt jucătorii de care eu am nevoie.” afirmă Rednic.

Virgiliu Postolachi este încă jucătorul UTA-ei și va face deplasarea la Galați, dar există șanse ca internaționalul din Republica Moldova să părăsească formația „roș-albă” în această vară. Atacantul ar avea o clauză de 300 de mii de euro și se pare că există interes de la o echipă din liga a doua franceză. „Cât timp e aici nu vreau să vorbesc…Eu sunt antrenor, el va face deplasarea, e pregătit să joace. Știu că se vorbește, are vreo patru impresari, o să fie greu să-i mulțumești pe toți, așa că… Depinde ce-și dorește și el, eu zic că e fericit la Arad. Să nu uităm că a venit de la o echipă din Belgia care a retrogradat și el era acolo mai mult rezervă. E o clauză, o sumă de bani pentru care poate pleca… Chiar dacă Postolachi nu va pleca, eu tot îmi mai doresc un atacant. Campionatul e lung, iar mie îmi place să joc 4-4-2 și am nevoie de atacanți” a declarat experimentatul tehnician.

După amicalul de la Reșița, Rednic declara că arădenii nu au reușit să aducă jucătorii doriți inițial, însă până la urmă s-au găsit soluții: „Am găsit înlocuitori pentru jucătorii pe care i-am dorit, nu erau jucători cu nume, dar jucaseră la alt nivel și în alte campionate. Problema a fost cu România în primul rând, apoi e vorba și de bugetul pe care, și nu o spun cu mândrie, noi cam nu l-am depăşit, poate la un singur jucător sau doi, la restul ne-am încadrat. O să ne încadrăm în continuare și sunt sigur că cei care au venit aici au venit cu ambiție și o să aducă un plus echipei și sunt convins că va fi o diferență. Ne-am uitat și pe video și meciuri și imagini, i-am luat pe calități, atac, apărare, deci nu s-a stat. Nu știu dacă am avut 3 zile de vacanță, s-a întrunit un comitet de urgență de scouteri, chiar au pus suflet acolo și toți eram înnebuniți ca să găsim soluțiile cele mai bune, s-au primit CV-uri de la foarte mulți jucători, de la foarte mulți impresari. Bineînțeles, eu am fost cel care a avut ultimul cuvânt și sunt sigur că am adus jucătorii de care eu am nevoie.”

Pe lângă cei 15 fotbaliști care au părăsit oficial UTA, alți patru se află în continuare sub contract cu „roș-albii”, fără a fi implicați în activitatea echipei: Andrei Chindriș, Claudiu Keșeru, Stefan Milosevic și Raul Șteau. Rednic l-a dorit în continuare la echipă pe fundașul central, dar în alte condiții financiare, neacceptate (încă) de Chindriș: „Chindriș e un caz special, noi i-am oferit posibilitatea să continue aici, el a înțeles altceva, el tot vorbește de bani și nu îmi place lucrul ăsta. Eu i-am explicat, i-am spus să nu uite că până să vină la UTA a jucat un singur meci în Portugalia.  I s-a oferit șansa anul ăsta și încă un an să mai aibă contract, la un salariu bun pentru un fundaș central, având în vedere și ce a arătat el până acum. Nu știu ce sumă cere clubul pe el, nu e problema mea. E păcat de el că pierde vremea și putea anul acesta să fie o soluție. Dacă pe el îi interesează altceva… Felul cum se comportă chiar mă supără, din moment ce am discutat cu el și el o ține pe a lui, să fie sănătos. Nu vreau să fiu răutăcios, dar sunt jucători care nu te ajută, dacă facem un calcul, Chindriș, Keșeru și Milosevic ne costă cam 30 de mii de euro pe lună și ce au făcut cei 3 jucători, cu ce au ajutat această echipă? Chindriș e la echipă, face antrenament separat, face alergări. Șteau trebuie să-și caute echipă, mai are un an contract, are impresar, mai mult ca sigur își va găsi echipă, dar nu ştiu dacă în prima divizie.”

În aceste zile, la Arad se află și doi fotbaliști în probe: fundașul dreapta Ion Borș (20 de ani), căpitan al naționalei Under 21 a Moldovei și mijlocașul central Denis-Andrei Ciobanu (19 ani), crescut de Academia Hagi, care vine din Germania de la echipa de tineret a celor de la Arminia Bielefeld.

  • Ioanmiculescu spune:

    Vedem acuși dacă s a luat ce trebuie! Dacă se pierde partida de la Galați vom începe campionatul cu stângul și nu numai la ce meciuri urmează cred ca pe Strambul nu l prinde paltonul prin Arad!

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției