Au fost recepționate lucrările la cel mai frumos drum din județul Arad. Consiliul Județean a recepționat lucrările la drumul Dieci-Dezna, un drum construit practic de la zero, de firma INTECO HOLDING.

Lungimea tronsonului este de 11,3 kilometri, iar valoarea lucrării este de 24.214.451 lei (221.050 lei contribuția CJA). Drumul este finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Drumul și-a căpătat renumele de Transalpina arădeană, datorită spectaculozității sale, dar și a peisajelor încântătoare pe care le străbate, precum și a curbelor sale, care amintesc de „Marea Transalpina”, cum a fost denumită șoseaua din Munții Parâng.

„Așa cum am promis, e gata «Transalpina» Aradului! Am finalizat drumul Dieci-Dezna! Astăzi am început recepția drumului în lungime de 11,3 km, asfaltat pentru prima oară în existența sa! Drumul, o lucrare a Consiliului Județean Arad, face legătura între DN 7 și Munţii Codru Moma, pe varianta Juliţa-Mădrigeşti-Gurahonţ-Dieci-Dezna-Moneasa. Odată cu acest tronson, am modernizat toate drumurile județene din zona Sebiș și Gurahonț!”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Modernizarea drumului aduce nu doar confort rutier localnicilor, ci și un potențial de atragere a investitorilor, în special ai celor din turism, datorită peisajului natural extraordinar.

Și acest drum face parte din proiectul de modernizare a infrastructurii rutiere județene asumat de către actuala conducere a Consiliului Județean. Până în prezent, în șapte ani, s-au modernizat sau sunt în curs de modernizare (cu finanțarea asigurată) peste 850 de km de drum!

Noul traseu, pentru prima dată asfaltat în întregime, dorește să pună în valoare potențialul turistic al zonei și să stabilească o nouă legătură între Moneasa și  zona localității Săvârșin de pe Valea Mureșului, pe un traseu inedit și mai scurt, dar încă aproape necunoscut.

Denumirea de Transalpina Aradului a fost adoptată și de publicațiile naționale, care se întrec în a lăuda frumusețea acestui drum.

 

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției