Anul 2013 a început pentru arădeni la fel cum s-a sfârşit 2012. Adică, cu veşti proaste dinspre administraţia Falcă, cea care doreşte cu tot dinadinsul să pună biruri cu 16 la sută mai mari pe spatele cetăţenilor din municipiu. De două săptămâni asistăm la înverşunarea cu care primarul Gheorghe Falcă doreşte taxarea cetăţenilor, la ura cu care sunt promovate proiecte de acest gen în CLM sau la încăpăţânarea cu care primarul şi acoliţii săi refuză orice dialog despre modalitatea prin care ar mai putea fi redusă cât de cât împovărarea fiscală la care sunt supuşi cetăţenii din Arad.
După patru ani în care nu s-au majorat impozitele, primarul Falcă a decis ca pe propria moşie că e bine să ne dea în cap tuturor, în această perioadă de criză, cu o mărire de 16 la sută. Nu de patru, de cinci sau chiar de zece la sută. Nu impozite ca în 2012, cum s-a decis în majoritatea localităţilor din ţară, ci majorare cu 16 la sută, maximul posibil. De unde această atitudine după ce patru ani de zile primarul Gheorghe Falcă a fost grijuliu cu cetăţenii municipiului? Lucrurile sunt foarte simple. Măreţul guru al PD-L Arad e ofticat că, vezi Doamne, cetăţenii din Arad au avut tupeul ca la locale să nu-i dea nici măcar 50 la sută din voturi. Mai mult, neobrăzaţii ăştia de arădeni, la parlamentare au avut neruşinarea să voteze masiv pentru USL, ba chiar şi-au permis ca pe colegiul 1, în inima Aradului stăpânit de Falcă, să-i acorde peste 50 la sută lui Flavius Măduţa, duşmanul de moarte al edilului şef. Drept urmare, această gloată de neisprăviţi care au nenorocul să trăiască pe moşia lui Falcă vor primi pedeapsa cuvenită: o majorare cu 16 la sută a impozitelor şi taxelor locale. Drept dovadă că Gheorghe Falcă se răzbună prosteşte pe alegători fiindcă nu l-au susţinut în ultimele şase luni stă şi faptul că refuză categoric o reducere de 10 la sută pentru cei care plătesc impozitul mai repede, o reducere care se acordă în multe zone din ţară, mai puţin la Arad, unde tartorele Falcă a decis că slujitorii trebuie pedepsiţi.
În demersul său de răzbunare, Gheorghe Falcă a găsit rapid adepţi. Pentru că, fără adepţi, n-ar mai fi Gheorghe Falcă. Drept răsplată pentru votul de la locale prin care au ajuns în CLM, yesmenii Ovidiu Moşneag, Florin Mariş, Traian Vlaicu şi ceilalţi pedelişti le-au dat ieri o nouă palmă arădenilor, arătând că atunci când şeful răceşte ei strănută cu supuşenie. Nici cei trei aşa-zişi „pentru Arad“, reprezentanţii societăţii civile, n-au avut „curajul“ de a vota pentru arădeni, rămânând şi ei simpli saci de cartofi ai primarului Falcă, cel care decide cine are dreptul să respire şi cine nu, în acest municipiu. De fapt, Gheorghe Falcă şi acoliţii lui ne transmit, de două săptămâni, cât se poate de clar, faptul că la locale şi la parlamentare „n-am votat bine“, drept urmare suportăm consecinţele: taxe mai mari cu 16 la sută, reduceri minuscule pentru cei care plătesc integral impozi­tul. Dintr-un punct de vedere, pot să spun că sunt de acord cu Gheorghe Falcă: într-adevăr, arădenii n-au votat cum trebuie. Însă doar la locale, atunci când l-au ales primar şi au pus stampila pe Moşneag şi compania de soldaţi disciplinaţi. Sunt convins că peste trei ani vor vota şi la locale cum trebuie şi, aşa cum în 9 decembrie i-au sancţionat pe tovarăşii lui Falcă de la Bucureşti pentru tăierea salariilor şi pensiilor, tot aşa îi vor sancţiona pe tovarăşii aceluiaşi Falcă de la Arad, pentru majorarea impozitelor. În fond, în ambele cazuri e vorba de dispreţ şi bătaie de joc la adresa cetăţenilor.
P.S.: Unele voci susţin că majorarea impozitelor are legătură cu faptul că Falcă ar fi promis lucrări generoase unor investitori care au plătit campania opulentă a lui MRU. Suntem convinşi că acestea sunt simple zvonuri, fiindcă primarul municipiului Arad este cunoscut ca un om cinstit.

  • Ioan spune:

    Felicitari pentru articol,cred ca sunteti singurul dusman de presa al actualei puteri locale,o sa platesc impozitul in luna decembrie,oricum ura cu care se comporta acest edill local se vede si poate vrea sa le dea o lectie la cei care l-au ales,eu nu l-am ales ca eram plecat din tara,am ramas surprins ca a mai luat inca un mandat,le doresc celor care l-au ales sa o mai faca si peste 3 ani.

  • coi' ect spune:

    toti primarii din tara sunt obligati conform legii sa faca majorari de taxe si impozite. tontu de tonta stie foarte bine, dar a aruncat pisica, iar credulii au prinso.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției