tirnovaUSL Tîrnova stă, de ceva vreme, pe un butoi cu pulbere. Viceprimarul Dorul Jiva (membru PSD) sare la gâtul primarului Florin Farcaşiu (PNL).
Viceprimarul  comunei Tîrnova, Dorin Jiva, a transmis presei un comunicat în care îi aduce serioase acuze primarului. „Primul lucru pe care vreau să îl spun foarte clar este că susţin funcţionarea USL. Cred că USL, de la conducerea Guvernului şi până la ultima comună din ţară este o alianţă constituită în favoarea cetăţenilor. USL s-a născut pentru a pune capăt abuzurilor fostei guvernări, corupţiei care a sufocat ţara. Pentru asta am luptat anul trecut la alegeri, asta le-am promis şi cetăţenilor, atunci când aportul nostru, al celor de la PSD Tîrnova, a fost decisiv pentru câştigarea alegerilor locale, inclusiv pentru câştigarea funcţiei de primar. Susţin şi astăzi că USL trebuie să funcţioneze, şi la Tîrnova, în interesul cetăţenilor. Nu accept să fac figuraţie în administraţia locală, nu ascult orbeşte ordinele nimănui, nici pe cele ale primarului Farcaşiu, nu închid ochii atunci când cred că se fac greşeli, intenţionat sau nu. Eu sunt primul interesat ca USL să funcţioneze la Tîrnova. Asta presupune o consultare în interiorul USL înainte de şedinţele de consiliu şi ajungerea la un acord, bazat pe dialog, argumente şi bună credinţă. Din păcate, nu a fost cazul în ultima perioadă, când primarul Farcaşiu a acţionat după bunul plac şi apoi a intenţionat să manipuleze opinia publică”, a spus viceprimarul Doru Jiva.
Acesta a dat câteva exemple de proiecte şi acţiuni ale administraţiei locale cu care nu a fost de acord în ultima perioadă. „Nu m-am prezentat la şedinţa ordinară din decembrie, în care primarul intenţiona să majoreze taxele şi impozitele locale cu 20%, urmând să le majoreze şi în ianuarie cu 16%. După cum bine se ştie, USL susţine că taxele şi impozitele suportate de populaţie nu trebuie majorate în această perioadă de criză! Este motivul pentru care primarul Farcaşiu a negociat cu consilierul local PD-L Ioan Pele din Drauţ să mă înlocuiască din funcţia de viceprimar. Astfel, USL era desfiinţat la Tîrnova şi se constituia o majo­ritate PNL-PD-L. Eu nu sunt de acord cu niciun fel de acte ilegale la primărie! Am să dau un singur exemplu, deşi pot fi mai multe. La reabilitarea şcolii din Chier, am avut o înţelegere cu consilierul PNL Grozescu Matei, constructorul care a executat lucrarea, şi ne-am înţeles la suma de aproximativ 20 000 de lei pentru manoperă. După finalizarea lucrărilor, am constatat că nu a fost alcătuită corect comisia de recepţie: figurau acolo fostul viceprimar, un fost consilier decedat şi alte persoane care nu mai sunt consilieri. Am înţeles apoi de ce. Suma din contract a ajuns la aproape 40.000 de lei, adică dublu. Când au văzut că mă interesez de acest caz, suma a scăzut la aproape jumătate. Am acte doveditoare pe care le pot prezenta oricând! Probabil că prin demersurile mele în favoarea cetăţenilor l-am deranjat pe primarul Farcaşiu”, a mai spus vicepri­marul Dorin Jiva.
Contactat telefonic, primarul Florin Farcaşiu a avut un ton mai împăciuitor şi şi-a exprimar speranţa că problemele existente în interiorul USL Tîrnova vor fi depăşite. Farcaşiu spune că la şedinţa din luna decembrie a legislativului local trebuia pusă în discuţie majorarea taxelor locale, întrucât Ordonanţa de Guvern obliga la acest lucru. De abia după ce la începutul acestui an Guvernul Ponta a emis o nouă ordonanţă, lucrurile au fost clarificate. „În ceea ce priveşte majorarea taxelor locale trebuia să punem acest lucru în discuţie din cauza ordonanţei care ne obliga să le creştem între anumite limite. Abia după apariţia unei alte ordonanţe care a apărut la începutul acestui an lucrurile au fost clarificate. În ceea ce priveşte afirmaţia domnului Jiva referitoare la întâlnirile noastre de dinainte de şedinţele de consiliu, pot să vă spun că în luna decembrie a anului trecut, acesta nu a venit la această preşedinţă, în care am fi putut discuta problema taxelor şi impozitelor locale. Domnul Jiva a făcut o înţelegere cu opoziţia din consiliul local pentru a ne bloca din punct de vedere administrativ. Nici la patru sau cinci zile, când am convocat o nouă şedinţă, domnul viceprimar nu s-a prezentat, tot în urma unei înţelegeri cu cei de la PD-L. Vreau să fiu bine înţeles: eu unul îmi doresc ca USL să funcţioneze la Tîrnova, împreună cu domnul Doru Jiva. Ca dovadă a acestui lucru la şedinţa de consiliu pe care o avem programată pentru 1 februarie, i-am chemat la Tîrnova atât pe Ioan Cristina, preşedintele PNL Arad, cât şi pe Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad”, a spus Florin Farcaşiu.
În ceea ce priveşte acel contract de 20.000 de lei, Florin Farcaşiu spune că acesta nu a produs efecte şi că a fost reziliat.

  • ILEGALISTUL ROSU spune:

    Cat reprezinta PSD-ul in Tarnova??!! E o mare pacaleala….insa acest Jiva dimpreuna cu Bacis,se dau mareti tot timpul: domle’ suntem in USl si asa si pe dincolo…..asta e ca alianta dintre purice si elefant,puricele statea pe spinarea elefantului si striga tot timpul: eu sunt sefu’!! La Tarnova nici nu era nevoie de alianta USL,Farcasiu ducea in spate totul….asa sa intamplat si la Ineu,unde PNL in frunte cu distinsul Abrudan a castigat majoritat,fara ajutorul ridichilor lui Caprar! Dar asa este,dupa razboi se arata multi viteji,mai cu seama la placinte! Originile acestui conflict trebuiesc cautate in „mareata” strategie de partid a caprarului,care a promovat peste tot multe nulitati in organizatiile teritoriale PSD,ejectandu-i sau indepartandu-i cu forta pe membrii sau conducatorii de valoare din partid.Urmarea?! A se vedea situatia de la Tarnova…..

  • boss spune:

    bosss

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției