scandalO cafenea din plin centrul oraşului Sântana a fost scena, în noaptea de sâmbătă spre duminică, unui incident cel puţin curios, care l-a avut, printre protagonişti, pe un poliţist arădean de la Ordine publică.
Un martor al evenimentului, bineînţeles sub protecţia anonimatului, povesteşte: „poliţistul, C.Ş., se afla în cafenea împreună cu I.G., cumnatul său, şi cu A.B., un alt cunoscut. S-au luat la ceartă cu alte persoane şi au devastat localul: au spart o plasmă şi mai multe sticle. Ba, mai mult, a dat bani unei persoane sămeargă să cumpere de la o benzinărie combustibil, pentru a da foc localului. Noroc că această persoană şi-a dat seama de gravitatea situaţiei şi nu a făcut ce i s-a cerut.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad, prin vocea lui Ovidiu Liber, purtător de cuvânt al instituţiei, confirmă, parţial, incidentul petrecut la Sântana. Numai că nu este vorba de implicarea niciunui poliţist la eveniment, ci, din contră, omul legii fiind cel care a intervenit, alături de colegii lui din Sântana, la aplanarea conflictului. “A fost un scandal între două persoane, care şi-au adresat unei alteia injurii şi expresii jignitoare. S-au luat la ceartă, s-au îmbrâncit şi au spart mai multe pahare. Colegul meu a fost… persoana nepotrivită la locul nepotrivit, ca să zic aşa… Era în timpul liber şi venise la părinţi, în Sântana. Alături de poliţiştii din oraş, care au ajuns la faţa locului imediat după scandal, a încercat să aplaneze conflictul. Cele două persoane au fost amendate contravenţional. Nu se confirmă că poliţistul ar fi fost implicat în acea altercaţie”, ne declară Ovidiu Liber, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Juddeţean Arad.

Patronul localului, care în prezent este plecat din ţară, a luat cunoştinţă despre evenimentele petrecute în cafeneaua sa dar, cel puţin până în acest moment, nu a făcut nicio plângere la poliţie. Pentru astfel de situaţii, când se vehiculează cuvinte precum distrugere, loviri sau alte violenţe, poliţia nu se sesizează din oficiu, ci numai în momentul în care se depune o plângere penală prealabilă.

Incidentul de la Sântana rămâne, cel puţin pe moment, învăluit în mister, cert fiind doar faptul că a existat un conflict spontan între mai multe persoane, fără a şti cu certitudine dacă în acesta a fost implicat sau nu şi un poliţist.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției