tirnovaScandalul de la Târnova este departe de a se fi încheiat, iar cele două tabere, pro şi anti Farcaşiu continuă să se atace vizavi de plata salariilor profesorilor din comună.
Deputatul PD-L Eusebiu Pistru îl somează pe primarul comunei, Florin Farcaşiu, să prezinte situaţia reală a disputei din interiorul consiliului local şi spune că de fapt, primarul Farcaşiu este cel care blochează bunul mers al administraţiei din Târnova. „Primarul Farcaşiu pozează în victimă, dar el e cel vinovat de situaţia din Târnova. De fapt, Florin Farcaşiu se comportă în comună ca pe moşia proprie, consideră Târnova ca pe o proprietate a lui. Destul de grav este că senatorul Ioan Cristina îl «acoperă» pe primar şi îl susţine. Sau Cristina nu ştie adevărul şi s-a trezit vorbind, sau ştie realitatea şi atunci are anumite interese să-l apere pe Farcaşiu”, a declarat Pistru.
Deputatul Eusebiu Pistru îi acuză pe primarul Farcaşiu şi pe senatorul Ioan Cristina că deformează adevărul, prezentând doar aspectele care le convin şi aruncând cu acuze nefondate la adresa consilierilor PD-L: „Cum să nu vrem să dăm salariile dascălilor când unul dintre consilierii noştri e dascăl, chiar cel mai în vârstă învăţător din comună? Dimpotrivă, chiar am vrut ca blocajul impus de Farcaşiu să nu afecteze salariile şi alte indemnizaţii sociale. Farcaşiu instigă oamenii, susţinut de senatorul Ioan Cristina, dar nu le spune adevărul. În plus, senatorul Cristina şi primarul Farcaşiu se laudă că ei au deblocat situaţia de la Târnova, intervenind la Prefectul Aradului. Nu este adevărat! La Prefectură au fost prezenţi inclusiv patru consilieri locali PD-L şi viceprimarul comunei, care este membru PSD. Aceştia au deblocat salariile, nu Farcaşiu, nici Cristina!”, a mai afirmat Eusebiu Pistru.
La rândul său, Ioan Baciş, preşedintele PD-L Târnova vine şi el cu acuze la adresa primarului comunei. „De când este dumnealui primar sunt probleme şi suspiciuni cu bugetul şi cu patrimoniul comunei. Este neadevărat faptul că votarea bugetului local este blocată pentru a nu se plăti salariile. Cetăţenii comunei vor să ştie ce se întâmplă cu banii lor, cu bunurile comunei, pentru că domnul primar s-a dovedit şi în anii trecuţi «mână largă», risipind fondurile comunei”, a declarat Ioan Baciş.
Consilierii PD-L din Târnova îl acuză pe primarul Farcaşiu că nu a prezentat nici până astăzi un bilanţ al înstrăinării unor bunuri ale comunei.
În ceea ce-l priveşte pe primarul Florin Farcaşiu, acesta se arată mirat de ata­curile lui Eusebiu Pistru, în condiţiile în care deputatul are afaceri pe raza comunei, afaceri în care a fost sprijinit de primar şi de consilierii PNL.
„Domnul Pistru are o carieră în comuna Târnova şi mă mândresc cu acest lucru pentru că noi l-am ajutat în acest demers în urmă cu câţiva ani. Atunci, consilierii PD-L au votat împotriva acestei afaceri a domnului deputat şi a fost sprijinit de mine şi de consilierii liberali. Această carieră ne aduce beneficii, cu locurile de muncă, cu bani la bugetul local şi cu o cotă parte din piatra rezultată pe care o folosim pentru pietruiri. Repet, mă miră declaraţiile deputatului Pistru. Supărarea lui vine din faptul că nu l-am sprijinit când a candidat la parlamentare, dar nu puteam să fiu trădător şi să susţin un candidat al PD-L. Cum era normal am susţinut candidaţii USL”, spune Farcaşiu.
De asemenea, Farcaşiu critică faptul că reprezentanţii PD-L se folosesc de numele unui dascăl care este consilier local al acestui partid, care însă nu a venit să voteze bugetul comunei. „Dacă acest consilier pe nume Pascu venea la şe­dinţă şi vota bugetul nu mai exista această problemă. Eu l-am contactat pe prefectul Cosmin Pribac pentru a ne ajuta în problema salariilor profesorilor. A doua zi am fost la el, unde au mai fost şefa trezoreriei judeţene, liderul de sindicat din învăţământ, şeful Inspectoratului Şcolar şi patru consilieri care nu au votat bugetul. Prefectul a rezolvat problema salariilor la solicitarea mea, iar aspectele politice trebuie eliminate din această ecuaţie. Ţin să îi mulţumesc şi pe această cale pentru că profesorii au primit bani înainte de Paşte”, a mai precizat Florin Farcaşiu. În ceea ce priveşte concediul pe care şi l-a luat, primarul spune că acesta este legal şi că nici într-un caz nu este de câteva luni, ci de 25 de zile lucrătoare.

  • lpo spune:

    normal ca unui semi-analfabet ca bacis si unui analfabet cu acte in regula ca si gravila nu le pasa de profesori. urmeaza mari surprize pentru acestia odata cu alegerie anticipate!

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției