evaluariInspectoratul Şcolar Judeţean Arad a cerut unităţilor de învăţământ care au obţinut rezultate slabe atât la evaluarea naţională cât şi la bacalaureat o serie de măsuri, care să ducă în cele din urmă la un procent de promovare mai ridicat. Una dintre aceste măsuri constă în organizarea de către şcoala respectivă a simulărilor la materiile importante. „Intră în atribuţiile noastre, ca inspectorat, să luăm măsuri în şcolile în care rezultatele elevilor la examenele naţionale au fost mai mult decât slabe. Nu trebuie să ne atragă nimeni atenţia în acest sens. Măsuri au fost luate şi înainte ca ministerul să ne solicite acest lucru. Inspectoratul nu poate să nu ia atitudine şi să nu ceară note explicative şcolilor în care elevii obţin rezultate modeste. Am solicitat acestor şcoli planuri remediale, în care să ne specifice pregătirile pe care le fac în plus, ce proiecte au profesorii pentru a îndrepta situaţia şi multe altele. Am solicitat, de asemenea, acestor unităţi de învăţământ să efectueze pregătiri şi peste vară. Totodată şcolile trebuie să organizeze simulări pentru a ve­rifica gradul de pregătire al elevilor şi ce mai trebuie îndreptat astfel încât rezultatele să fie mai bune la examenele naţionale care urmează să aibă loc în această vară“, ne-a declarat profesoara Mariana Tocaciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad.
Treisprezece licee simulează bacalaureatul
Astfel, un număr de 13 licee din Arad vor organiza simulări în lunile februarie şi martie, pentru elevii care vor susţine examenul naţional de bacalaureat în acest an. Este vorba despre Liceul Tehnologic „Vasile Juncu” Miniş (Limba şi literatura română, Biologie), Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” Arad (Matematică, Geografie), Liceul Tehnologic „Henri Coandă” Arad (Matematică), Liceul „Sava Brancovici” Ineu (Limba şi literatura română, Istorie), Liceul Teh­nologic „Iuliu Moldovan” Arad (Limba şi literatura română), Liceul cu Program Sportiv Arad (Limba şi literatura română, Istorie), Liceul Penticostal Arad (Istorie), Liceul „Ioan Buteanu“ Gurahonţ (Matematică, Biologie), Liceul „Sever Bocu“ Lipova (Limba şi literatura română), Liceul Teoretic Pâncota (Istorie, Chimie, Fizică, Informatică), Liceul Tehnologic Sântana (Matematică), Liceul Tehnologic Săvârşin (Matematică) şi Colegiul Naţional „Vasile Goldiş” Arad (Istorie, Filozofie, Biologie, Geografie). De men­ţio­nat este faptul că liceul „Vasile Goldiş“ organizează simulare doar cu scopul de a le verifica ele­vilor cunoştinţele, şcoala obţinând la examenul de bacalaureat de anul trecut un procent destul de ridicat de promovabilitate.
Simulările vor avea loc în datele de 12, 13, 26, 27 şi 28 februarie, iar la Colegiul „Vasile Goldiş“ în 12 martie, toate cu începere de la ora 11.00.
Simulare la evaluarea naţională pentru 15 şcoli
În acelaşi program remedial intră şi şcolile gimnaziale care au avut parte de rezultate nesatisfăcătoare la evaluarea naţională. Acestea vor susţine simulări la disciplinele de Matematică şi Limba şi literatura română pe parcursul lunilor februarie, martie şi mai. Este vorba despre Şcoala Gimnazială Şeitin, Şcoala Gimnazială Bocsig, Liceul Tehnologic „Vasile Juncu“ Miniş, Şcoala Gimnazială „Corneliu Micloşi“ Covăsânţ, Liceul Beliu, Şcoala Gimnazială Craiva, Şcoala Gimnazială Hăşmaş, Şcoala Gimnazială Agrişu Mare, Şcoala Gimnazială Tauţ, Liceul de Artă „Sabin Drăgoi“ Arad, Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr“ Pecica, Şcoala Gimnazială Felnac, Şcoala Gimnazială Pilu, Şcoala Gimnazială Şimand şi Colegiul Tehnic de Construcţii şi Protecţia Mediului Arad.
Elevii care vor participa la aceste simulări şi care vor fi prinşi copiind sau vor perturba desfăşurarea în bune condiţii a probelor, riscă să aibă nota scăzută la purtare. Potrivit procedurii de desfăşurare a simulărilor, directorii de unităţi şcolare vor asigura afişarea acestei atenţionări pe uşile sălilor de concurs cu precizarea „În atenţia elevilor“, subliniindu-se că în cazul abaterilor elevul poate fi sancţionat prin scăde­rea notei la purtare. Totodată, echipa mana­gerială este direct responsabilă de asigurarea prezenţei elevilor la simulări, nivelul de participare a elevilor la acestea reprezentând un criteriu în evaluarea activităţii directorilor pe anul şcolar în cursul căruia se desfăşoară simulările.
Simularea la evaluarea naţională va avea o durată de două ore iar cea pentru bacalaureat de trei ore.

  • Paula spune:

    ….si dacă rezultatele vor fi la fel de modeste și la simulări….sau se va defecta brusc tehnologia ….sau se va lua curentul electric chiar atunci…..așa ,pentru a acoperi incompetetența multora din sistem…. până la urmă omul sfințește locul ! așa profesori, așa elevi !!!!!!!!!!!!!!
    Și apoi se dă în sus și în jos cu prezența elevilor și nota scăzută la purtare pentru nerespectarea regulilor ,dar pentru profesorii incompetenți ce măsuri se iau?

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției