O fetiţă de patru ani şi jumătate s-a înecat în această dup-amiază, la Ştrandul Neptun, şi cu greu a mai fost salvată, după multe strădanii ale salvamarilor şi  mai apoi, ale reprezentanţilor SMURD.  În ţipetele disperate ale mamei sale, fetiţa a fost scoasă din bazin, nemişcată şi fără suflu. După aproape 15 minute de resuscitare a echipei de salvamari şi asistente a ştrandului, fetiţa încă nu dădea semne de viaţă, aceasta nu avea puls. Întreg ştrandul a fost terifiat de incidentul petrecut în bazinul mijlociu al ştrandului arădean, zeci de persoane adunându-se în jurul salvamarilor care încercau neîncetat să o salveze pe fetiţă. Aceasta înghiţise multă apă, şi a fost observată destul de târziu de cei din bazin. Mai multe persoane au sunat disperat la 112, pentru ca o ambulanţă să ajungă cât mai repede, să-i crească şansele de supravieţuire celei mici. Ambulanţa SMURD a ajuns în timp util, astfel că, imediat i-au administrat adrenalină, au intubat-o şi i-au pus perfuzii fetiţei, pentru a o hidrata. Acesteia i-a revenit suflul şi pulsul, în scurt timp. Fetiţa a fost transportată de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean Arad, pentru îngrijiri medicale. În aceste momente, este internată pe secţia de terapie intensivă. „Se pare că evoluează spre bine, dar încă există riscul de infecţioase până la recuperarea completă. Depinde cât a stat creierul fără oxigen. Nu ştim cum va evolua”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean Arad, Adrian Wiener. Deocamdată, starea fetiţei s-a stabilizat.

  • Adi Durai spune:

    Stimată doamnă/domnișoară, Claudia Gavra, ÎNEC, înecuri, s. n. 1. Moarte prin sufocare în apă (sau în alt lichid); înecăciune. Cum puteți scrie că fetița s-a înecat și cu greu a fost salvată? Să nu mai spunem de restul greșelilor gramaticale.

  • Claudia Gavra spune:

    Am fost la faţa locului, astfel cred că am interpretat mai bine ce s-a întâmplat, decât cineva care nu a fost acolo. Fetiţa s-a înecat. Permiteţi-mi să citez wikipedia, la capitolul moarte clinică.
    „Există situații când pacienți considerați decedați prin submersie (înec) în apă rece, au putut fi resuscitați după perioade de timp considerate inițial depășite pentru resuscitare”.

    Claudia Gavra

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției