Ani de zile, cele două CET-uri arădene au fost un fel de piatră de moară pentru primarul Gheorghe Falcă, zis şi Gogu Maxilar. De câte ori auzea de CET şi de problemele de acolo, de investiţiile necesare pentru reţele, pentru centrale, pentru ca oamenii să nu mai plătească pierderile de zeci de miliarde, pe Gogu îl apucau deja celebrele crize de nervi. Fiindcă CET-urile aveau nevoie de sume mari de bani pentru modernizări, iar firmele de casă ale celor de la Primărie nu se prea pricep la astfel de lucrări. Aşa că, decât să bage banii în lucrări pentru arădeni, dar care sărăcesc prietenii sau vecinii de duplex, mai bine să se bage bani în lucrări pentru prieteni şi vecini de duplex şi să sărăcească arădenii.
Acuma, că la orizont se văd fondurile europene şi urmează să vină milioane şi milioane de euro, pe Gogu Maxilar l-a apucat brusc dragostea de CET. Cel puţin aşa susţine şopârlica noastră atotştiutoare, care spune că atât de îndrăgostit e Gogu Maxilar de CET, încât e în stare să-şi rupă o parte din el însuşi, pentru ca lucrurile să meargă bine la această societate, iar purcoiul de bani care va intra dinspre UE să fie bine administrat. Bine, în sensul de a mânca toată lumea o pâine, mai puţin arădenii, care vor plăti din nou pâinea clientelei.
Ca treaba să se învârtă bine la CET, Gogu Maxilar a decis că e bine ca în fruntea instituţiei să fie pus un nume „greu“ din anturajul său. Nu, nu e vorba de Ovidiu „Happy Meal“ Moşneag. El are rolul să îngroape Aeroportul. O altă minte (i)luminată din jurul Gogului are misiunea istorică de a învârti banul gros de la CET. Este vorba de nimeni altul decât Vocea lui Gogu, Lucian Riviş Tipei, cel mai cunoscut ceferist al Aradului, care urmează să fie instalat în fruntea CET-ului, probabil pentru a repara liniile de tren care trec prin centrală, pentru că alte legături cu activitatea centralei nu are.
Primii paşi au fost făcuţi de gaşca lui Falcă, prin mânuţa doamnei Giani Pistru, care a propus retragerea „frăţiorului“ Tipei din consiliul de administraţie de la TOP, unde eram cam incompatibil fiindcă se cam ocupă şi de paza pieţelor, e drept, printr-o firmă care nu e a lui pe hârtie, şi numirea în loc a unei doamne Liliana Slev. Care Liliana Slev a fost revocată din CA de la CET, unde urmează să fie numit Lucian Riviş Tipei. Ca mai apoi, Vocea Gogului să fie numit, nici mai mult, nici mai puţin, decât preşedintele Consiliului de Administraţie.
La ce experienţă managerială are acest Riviş Tipei, cei din CA, dar şi conducerea CET-ului şi consilierii din AGA trebuie să fie cu ochii în patru, să nu ne trezim că linia de tren şi centrala sunt vândute pe bucăţi la fier vechi. Nu de aşta, dar dacă vând oamenii ceferistului centrala, pe ce mai vin fondurile europene şi de unde mai trag firmele de casă banii. Aşa că, nea Maxilarule, pune-i un consilier domnului preşedinte ca să nu ne trezim că ne încălzim la iarnă la colţ de stradă, la butoi, ca boschetarii americani.

  • Gigi spune:

    Partidul asta mirifc face numai tampenii. Dra Slev Liliana mai ieri alaltaieri se expunea dezbracata in „Fata de la pagina 5” a ziarului Libertatea. Si acum unde a ajuns????????

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției