stratila4„Pentru Strătilă și pentru Lugoj era mai bine să plece în țările arabe: el avea mai mulți bani, iar noi scăpam fără gol la Arad. Nu e puțin să aduci jucători cu peste 100 de meciuri în Liga 1, a făcut diferența în momentul în care trebuia, cred că pentru asta a fost și transferat. Și nici nu cred că a fost ușor să-l motivați, nu atât financiat cât mai ales mental”. Plasată undeva între zâmbet și realitate, caracterizarea pe care Cosmin Petruescu
i-a făcut-o mijlocașului dreapta al UTA-ei e exactă. La al doilea meci în alb-roșu, Sorin Strătilă a fost determinant pentru victoria arădenilor, iar în momentul înlocuirii a fost aplaudat de întreg stadionul, apoi galeria i-a scandat numele.
– Sorin, felicitări pentru gol, pentru victorie!
– Mulțumim, am avut meci cu o echipă, Lugoj, foarte bună, după cum s-a văzut. Sincer, rezultatul nu cred că e echitabil, meritam victoria, dar nu la așa scor categoric.
– Ai câștigat galeria ară­deană.
– Eu îmi fac jocul cât mai bine. Le mulțumesc suporterilor că ne încurajează, avem o galerie frumoasă cum nu există la multe echipe din prima ligă. Sunt oameni minunați.
– E clar că nu există ter­mene de comparație cu prima scenă, din multe puncte de vedere, dar cum ți se pare la Liga a III-a?
– Sunt unele momente când e mai greu ca în Liga I! Bine, în Liga I te lasă să pasezi, dar pe ultimii 20 de metri trebuie să intervină calitatea.
– Te-ai înțeles bine cu Ousmane în meciul cu Lugojul.
– E un jucător tânăr de perspectivă, pe viteză, pe forță foarte bună, UTA are numai de câștigat cu el.
– Anticipăm ce va fi la Motru?
– Nu că anticipăm, nu mai avem voie până la final să mai pierdem vreun punct! Nici măcar un egal, ca să terminăm pe primul loc. S-a încurcat și Sebiș astăzi (n.r. sâmbătă). Nu mai avem voie să pierdem!
– Spunea Cosmin Petruescu că era mai bine dacă îți ieșea transferul în străinătate!
– Credeți-mă, chiar am găsit aici un staff, o conducere și colegi extraordinari. Chiar dacă n-aș mai fi din retur, băieții nu au voie să se încurce, trebuie să promoveze la pas cu echipa aceasta, cu căpitanul Sorin Botiș, un profesionist desăvârșit care-și face treaba cât mai bine, cu Norbi Varga, sunt băieți excepționali. Nu știu cum
s-au încurcat cu Filiașiul și cu Giarmata. Nu există să nu promovăm în Liga a II-a!

Recomandările redacției