Am promis că voi continua cu seria despre turnători, inclusiv cei de pe vremea răposatului. Mai întâi, se impune să facem o deli­mitare între turnători și infiltrați. Așa, de distracție: la coadă la lapte, un individ începe să-l înjure pe Ceaușescu. Al doilea și al treilea îi țin isonul. Al patrulea: măi, băieți, nu v-am spus la secție? Mai dispersați! Erau infiltrați, făceau pe pensionarii, nu turnători ocazionali. Astăzi, serviciile secrete nu mai au infiltrați, nu mai au nevoie de ei, din moment ce doi oameni din trei au o plăcere nebună să toarne, numai și numai pentru a-l înfunda pe vecinul căruia vrea să-i fu…re nevasta, numai și numai pentru că vrea să-i fure câțiva metri pătrați de grădină, prin mutarea gardului.
Nu vorbesc aiurea, chiar am avut de a face cu asemenea specimene. Nu vreau să fac procese de intenție nimănui, șnapanii s-au folosit de oameni din justiție, dar au fost opriți de către oamenii de la vârful justiției arădene la care am apelat, nu pentru mine, ci pentru dreptate . Nu dau nume, deși ar trebui, este destul să spun că au fost șefi ai Tribunalului Arad, care au făcut dreptate, chiar dacă pentru asta au fost atacați din toate părțile. Tocmai de aia nu mai sunt șefi! Trebuie să vă cer din nou, dragi cititori, scuze, am divagat, era vorba depre turnători și turnătorie, nu despre justiție. Ca să revenim la subiect: dragi turnători, sunteți prea mulți, bugetul serviciilor este restrâns, nu sunt bani să vă plătească pe toți, nu îi mai turnați pe vecinii care nu poartă mască sau nu respectă distan­țarea fizică. Dacă mai ai un dram de minte, gândește-te ce faci mâine, când este ziua de naștere a soției tale sau copilul tău împlineș­te un an, doi ani, tei ani… Doar gândește!

  • Liviu Alexe spune:

    Nu de portul măștii e vorba, moșule! În fiecare colectiv (din orice domeniu) e cel puțin un acoperit de ăsta. Spune niște nume din presă, dacă ești tare. Dar nu Cristoiu, Turcescu sau Oreste. Arădeni!

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției