apa cuiedSute de locuitori din judeţ, pentru care procurarea apei potabile era o problemă vor avea parte de condiţii la standard european. Conducerea Consiliului Judeţean a participat la inagurarea reţelei de apă din comuna Buteni, sat Cuied. Be­neficiarii sunt cei 777 de locuitori ai satului, locuitori care până acum foloseau în special apa de ploaie pentru cele necesare traiului.
Până la realizarea reţelei de apă, locuitorii foloseau fie ca sursă, fântânile, fie apa de ploaie. 60 la sută din gospodării îşi procurau apa de care aveau nevoie când ploua. Mai mult, din cauza calităţii apei pe care o foloseau, oamenii sufereau de afecţiuni digestive.
„Alimentarea cu apă potabilă în întregul judeţ reprezintă o condiţie elementară pentru un stat european. Una dintre loca­lităţile care avea nevoie stringentă de o reţea de alimentare cu apă potabilă este şi satul Cuied, aparţinător comunei Buteni, cu atât mai mult cu cât în această localitate apa a fost o problemă dintotdeauna, iar vara Cuiedul nu avea apă nici măcar în fântâni. Împreună cu administraţia locală, an de an am făcut demersuri către Guvern, pentru alocarea de fonduri în vederea finalizarea lucrării. Ne bucurăm că acest proiect a fost în sfârşit terminat, iar locuitorii vor avea condiţii civilizate de trai de acum înainte”, a susţinut preşedintele CJ Arad, Nicolae Ioţcu.
Lucrările propriu-zise de introducere a reţelei de apă au început în anul 2009, în baza HG 577/1997, sumele fiind alocate pe parcursul a mai multor ani, pentru ca investiţia să fie finalizată în cadrul Programului National de Dezvoltare Locala, Subprogramul „Modernizarea satului românesc” domeniu specific – sisteme de alimentare cu apă şi staţii de tratare a apei, aprobat prin OUG nr. 28/10.04.2013. Investiţia a avut o valoare de peste trei milioane de lei.

Recomandările redacției