utabistFormația arădeană a profitat din plin de problemele echipei lui Coroian și a obținut un succes pe cât de neașteptat pe atât de meritat. Utiștii s-au apărat în general bine și au acționat destul de bine pe contraatac, deschizând tabela în urma unei astfel de acțiuni purtate ca la manual. De data aceasta, „alb-roșii” au dat și peste un arbitru de centru care a taxat la sânge orice infracțiune, iar gazdele au câștigat clar la acest capitol. Gloria a arătat doar neputință și frustrare și se îndreaptă mai degrabă spre play-out, promovarea devenind un miraj la Bistrița.

Oarecum surprinăztor, Adrian Falub nu l-a titularizat pe Diarra în locul suspendatului Neagu, ci l-a trimis pe Mardare pe banda stângă a defensive. În schimb, apariția lui Ibe în atac era previzibilă, ghanezul fiind susținut de pe benzi de Monac și Laso. Dincolo, toți foștii utiști de pe foaia de joc, Polgar, Matei și Mărginean au prins primul „unsprezece”.

Partida a început sub semnul echilibrului, dar cu gazdele ratând – totuși – o primă ocazie de gol. În minutul 6,  Chițu a centrat din corner, Curtuiuș a lovit balonul cu capul, dar Boșneag a intervenit salvator. Zece minute mai târziu, Nalați  a trimis puternic dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri, iar același portar al „textiliștilor” a boxat balonul. Deși a luat ușor inițiativa și a dominat ostilitățile, UTA a riscat din nou în minutul 26. Chițu a centrat bine de pe stânga, Sidney a atins ușor balonul care a trecut la o palmă de bara de la colțul lung. Nici Curtuiuș nu a ajuns la timp la pasa lui Polgar, așa că bistrițenii începeau să se resemneze cu remiza albă la pauză. Dar, ultimele 6 minute ale reprizei aveau să fie pline de evenimente. Pe o contră, Laso a inventat o diagonală ce l-a găsit demarcat pe Zaluschi în careu, iar camerunezul a trimis pe jos la colțul lung: 0-1 (min. 39). UTA  a rămas în ofensivă, iar lui Ibe i s-a anulat un gol pe motiv de offside. Înainte de ultimul fluier al primului mitan, Sidney l-a faultat dur pe Bucur la 30 de metri de propriile buturi și a văzut al doilea cartonaș galben și a fost trimis mai repede la cabine.

Meciul s-a reluat de la scorul de 0-1 și cu Radu în locul lui Nalați în tabăra bistrițenilor. Falub a amânat momentul schimbărilor până în minutul 48, iar atunci i-a aruncat în luptă pe Diarra și Sălăjan. După două șuturi, câte unul de fiecare parte, ale lui Popescu și Mărginean, de niciunde s-a născut golul doi al „textiliștilor”. Matei l-a lovit fără balon pe Sălăjan, iar arbitrul l-a eliminat pe fostul utist și a arătat punctul cu var. Laso a tras, Albuț a respins, dar argentinianul a revenit și a marcat pentru 0-2. Era minutul 58 și din nou egalitate numerică. Opt minute mai târziu, au baneficiat și gazdele de o lovitură de pedeapsă. Diarra a comis henț în careu, iar Răzvan Radu a scuturat plasa pentru 1-2. Echipa lui Coroian a mai fost periculoasă prin șutul lui Chițu respins de Boșneag, dar nici arădenii nu au stat cu mâinile în sân și Mardare a greșit de puțin ținta dintr-o lovitură liberă de la marginea careului. În minutul 78, Bucur aproape că și-a pierdut mințile culcându-l la pământ pe Zaluschi cu o execuție KO. Bistrițeanul a fost eliminat pe loc, iar utistul a ajuns în Salvare. Vizitatorii au profitat imediat de omul în plus, iar Popescu a înscris din penalty pentru 1-3. În minutul 82, Hlinca îl faultase pe același Sălăjan, iar „centralul” Coza a arătat pentru a treia oară punctul cu var. Până la final, s-a mai jucat foarte puțin fotbal și asta pentru că jucătorii Gloriei erau mai degrabă preocupați să-și pună la respect adversarii prin intrări la limita regulamentului și peste. Ultimul fluier a consemnat al patrulea succes „textilist” al stagiunii, al doilea în fața bistrițenilor.

Formații:

Gloria Bistrița: Albuț; Budăcan, Matei, Hlinca, Polgar (min. 65 – Fizeșan) – Bucur, Mărginean, Nalați (min. 46 – R. Radu), Chițu – Antonache (min. 50 – Brumă), Curtuiuș. Antrenor: Cristian Coroian

UTA: Boșneag; Feussi, Faye (min. 48 – Diarra), Ola, Mardare – Popescu,  Lazea, Zaluschi – Monac (min. 48 – Sălăjan), Ibe (min. 48 – Sălăjan), Laso. Antrenor: Adrian Falub

Arbitri: Ionuț Coza (Cernica – Ilfov) – Adrian Mărginean (Aiud), Marius Bălan (Dej). Rezervă: Claudiu Ștef (Târgu Mureș)

Cartonașe galbene: Curtuiuș – min. 68, Hlinca –  min. 82, Fizeșan – min. 86 / Ibe – min. 30, Sidney – min. 39 și 44, Sălăjan – min. 84

Cartonașe roșii: Matei – min. 58, O. Bucur – min. 78 / Sidney – min. 44

Observatori FRF: Traian Marchiș (Baia Mare) și Attila Kanyaro (Târgu Mureș)

  • popescu spune:

    Federatia Romina de Fotbal trebuie sa ia masuri radicale ,astfel de huligani gen BUCUR nu au ce cauta pe terenurile de fotbal.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției