contractLa o săptămână după parafarea unui contract important de investiţii în judeţ, Compania de Apă a semnat ieri un altul, pentru extinderea şi moder­nizarea infrastructurii de apă-canal, la Pecica. Investiţia derulată în cadrul Masterplanului pe apă-canal finanţat din bani europeni, prin POS Mediu se ridică la peste 26 milioane de lei.
La Consiliul Judeţean a fost semnat ieri, cel de-al optulea contract de lucrări din cadrul proiectului major de apă şi canalizare al judeţului Arad.
Este vorba de proiectul „Reabilitare şi extindere reţele de apă şi canalizare Pecica”, din cadrul Proiectului „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Arad”, proiect cofinanţat din Fondul de Coezi­une prin Programul Operaţional Sec­torial „Mediu”, al cărui beneficiar este Operatorul Regional S.C. Compania de Apă Arad S. A. Contractul a fost atribuit, prin licitaţie deschisă, companiei S.C. Hidroconstrucţia S.A, iar valoarea acestuia este de 26,623,467 de lei. Investiţiile în reţele de apă şi canalizare se vor derula pe o perioadă de 24 de luni. „Suntem în grafic cu Masterplanul pe apă-canal, în va­loare de 140 de milioane de euro. Acest contract este unul important pentru oraşul Pecica. În ceea ce pri­veşte celelalte investiţii din judeţ, jumătatea acestui an ne va găsi cu toate lucrările în execuţie“, a sus­ţinut Nicolae Ioţcu, preşedintele CJA.
În cadrul proiectului de la Pecica se va realiza extinderea reţelei de distribuţie apă potabilă cu o lungime de 23,26 kilometri, 1.590 de branşamente de proprietăţi şi 177 de hidranţi subterani. Contractul mai prevede extinderea reţelei de canalizare care va cuprinde extinderea reţelei de cana­lizare gravitaţională cu o lungime totală de 44,9 kilometru şi extinderea conductelor de refulare cu 1,47 km. De asemenea, se va reabilita staţia de pompare apă uzată existentă, prin înlocuirea pompelor submersibile şi se vor executa patru staţii intermediare de pompare a apelor uzate. De asemenea, vor fi realizate 3.080 de racorduri individuale. Aproape 12.000 de lo­cu­itori vor beneficia de aceste investiţii. „În paralel mai avem un proiect pentru o staţie de epurare. În luna martie vom şti cine este câştigătorul pentru acest contract“, a spus Gheorghe Bănăţean, directorul Companiei de Apă.
Primarul oraşului Pecica, Petru Antal a mai spus că odată cu terminarea acestor investiţii, procentul pentru reţelele de apă va creşte de la 50 la sută la sută, iar cel pentru canalizare, la 90 la sută.
„Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din ju­deţul Arad“ – este implementat pe teritoriul a 13 localităţi. Valoarea totală a proiectului este de 577.492.535 de lei fără TVA, din care 76,48% repre­zintă contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene.

  • A.Pop spune:

    In sfarsit niste vesti bune. Mai ramane intrebarea daca reteaua de canalizare va fi extinsa si pana la Zona Industriala Pecica, deoarece ,in situatia inexistentei canalizarii, investitorii seriosi nu se vor inghesui. Valabil si pentru Zona Industriala Zimand si altele.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției