SAMSUNGUn pui de pisică a primit şansa la o nouă viaţa iar asta după ce a fost salvat dintr-un incendiu de către un pompier cu suflet mare. Ajuns la locul solicitării, salvatorul a intrat în locuinţa plină cu fum pentru a vedea care este situaţia. În interior a găsit un căţelus de talie mică ce nu mai găsea uşa de ieşire iar mai apoi un biet pui de pisică, care abia mai respira, fiind intoxicat cu fum. L-a scos imediat afară, la aer din încăperea cu fum înecăcios şi nu a stat pe gânduri în a-i accorda primul ajutor. I-a pus imediat un tub cu oxigen pe bot iar în câteva secunde motănelul a început să îşi revină. Recunoscători, proprietarii au strâns mâna pompierului cu inimă mare.
Incendiul din care a scăpat cu viaţă motănelul Tomi a izbucnit în subsolul unei locuinţe din municipiu. Şi cum casa este în construcţie, proprietarul a dat subsolul în chirie unor oameni. Aceştia s-au mutat acolo cu căţelul lor iar în urmă cu o săptămână, familia lor s-a mărit cu încă un membru şi asta după ce au adoptat un pisoi de doar două luni de zile. Ghinionul a făcut ca miercuri după-masă, atunci când capul familiei era la serviciu, în locuinţa lor să izbucnească un incendiu. „Eu nu am fost acasă. M-au sunat copiii că este un incendiu şi le-am spus să sune imediat la 112 şi să cheme pompierii. Norocul lor a fost că au ieşit pe cealaltă ieşire şi nu au fost afectaţi de foc. Atunci când am ajuns eu de la muncă toţi erau afară, erau pompierii deja de câteva minute şi lucrau. Pisoiul era scos afară şi respira”, a spus cel care locuia în chirie.
Şi pentru a se asigura că îşi va reveni, proprietarii motănelului l-au dus de urgenţă la un cabinet veterinar. Medicii i-au făcut mai multe injecţii pentru a-l ajuta pe motănel să îşi revină cât mai repede. Proprietara lui spune că a început să mănânce dar că este în continuare slăbit. „Am fost cu el la medic, i-au făcut injecţii, să sperăm că va fi bine. Mâine trebuie să venim la control. Noi iubim animalele, acum l-am luat la mine acasă, ca să-l punem pe picioare. Eu mai am alte două pisici”, a spus proprietara pisoiului.
Cel care i-a salvat viaţa, plutonier major Adrian Avram, spune că şi-a făcut datoria şi că a procedat aşa cum i-a dictat inima. „Atunci când am scos pisoiul din casă, era mai mult mort decât viu. Orice viaţă salvată este importantă pentru noi, aşa că am făcut tot posibilul să-i salvez viaţa”, a spus, pompierul care a scos pisoiul din fum.
Pompierii au intervenit prompt pentru stingerea incendiului. O autospecială şi patru suboofiţeri s-au deplasat de urgenţă la locul solicitării. „În urma apelului primit la 112, s-a interve­nit cu o autospecială de stingere de capacitate medie. Incendiul se manifesta la demisolul locuit al unei case în construcţie. Intervenţia a fost una deosebit de dificilă din cauza fumul dens dar şi din cauza evacuării greoaie a acestuia. Incen­diul a fost localizat la una dintre cele patru camere şi a fost lichidat în aproximativ 30 de minute. Ulterior, a fost evacut fumul pentru stabilirea cauzelor incendiului. În tim­- pul intervenţiei au fost salvate şi două animale, un câine şi o pisică. În incendiu au fost distruse mai multe piese de mobilier dar şi zugrăveala din interior. Cauza probabilă este un scurtcircuit electric”, a precizat căpitan George Pleşca, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad.
Probabil va mai dura câteva zile până când pisoiul Tomi îşi va reveni complet dar medicii sunt optimişti şi spun că are şanse să se recupeze rapid.

  • nunu spune:

    bravo … tot respectul pt acest pompier…

  • iubitor de animale spune:

    <mai rar avem ocazia sà citim prin ziare despre asemenea intamplari.Tocmai de aceea ,se cuvine sà-l felicitam pe acest pompier, care e devotat misiunii sale de a salva orice forma de viata.RESPECT SI FELICITARI

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției