De câteva luni de zile, primarul Gheorghe Falcă e tot mai enervat de faptul că în Arad mai trăieşte încă un ziar care îl critică. Şi nu precupeţeşte nicio clipă să aducă vorba, în diferite cercuri, despre modul în care se va ocupa el de noi, despre cum trebuie opriţi să mai dea bani cei care au contracte cu Glasul Aradului, despre cum vom da noi ortu’ popii cât de curând. Aceste prostii sunt lansate de luni de zile de primarul Gheorghe Falcă, fie în discuţii la o masă, fie în şedinţele de partid, de faţă cu multă lume, fie în întâlniri cu reprezentanţi ai presei. Prezicerile însă nu s-au înplinit, aşa cum nu se va împlini nici visul lui Gheorghe Falcă de „a avea linişte în Arad“, pentru că nu vom tăcea în faţa hoţiilor din bani publici.
În ultimul timp însă, probabil fiindcă vede că nici nu murim, nici nu ne speriem, a trecut la un alt tip de ameninţări, mult mai grave, de tip mafiot. Un mafiot mai rahitic, de genul celor care în filme sunt şoferi la adevăraţii mafioţi. Gheorghe Falcă ne transmite, pe diverse canale, folosind un limbaj suburban, că şase luni îşi va lua concediu de la Primărie (sperăm că fără plată) şi se va ocupa de noi. Iar în şase luni ne va termina, mai ales pe subsemnatul, pentru care o mare consideraţie, neschimbată din vremurile în care eram „cel mai bun ziarist“, adică de prin 2004.
Mai întâi, domnule Gheorghe Falcă, un om aflat în situaţia dumneavoastră, cu un proces de corupţie ce se judecă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, nu e indicat să-şi facă planuri pe termen mediu şi lung (vezi cazurile Năstase sau Becali). În şase luni s-ar putea să vă găsiţi în puşcărie, de unde e mai greu să ne terminaţi, aşa că ar fi bine să vă puneţi obiective pe termen scurt. Eventual să treceţi cu bine (adică o amânare) de prima înfăţişare în procesul în care sunteţi acuzat de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi luare de mită, care începe peste nicio lună.

În al doilea rând, întrebăm şi noi ca nişte oameni simpli, plătitori de taxe şi impozite, ca să aibă prietenii dumneavoastră de unde să-şi umfle buzu­narele, în ce ţară din Uniunea Europeană un primar poate să închidă o firmă, un ziar, o televiziune sau să termine un om, cum vă exprimaţi dumneavoastră într-un limbaj de interlop ? E curios cum ar vrea să ne termine domnul Falcă: fizic, psihic, economic sau în alt mod? Poate ia exemplul lui Adrian Buleu, despre care bietul Abel spunea că-i are în spate pe oamenii lui Falcă (vom reveni cu detalii) sau poate îi va trimite pe dubioşii cu care joacă squash la Gemi Sport să ne rupă oasele, să ne liniştim.
Orice metodă aţi alege, domnule Falcă, vă promitem că nici nu ne oprim, nici nu murim. În primul rând subsemnatul. Dacă nu m-am oprit când aţi cerut să-mi fie dată afară soţia de la compania la care lucrează, dacă nu m-am oprit când v-aţi pus argaţii din presă să-mi denigreze tatăl cu tot felul de minciuni, dacă nu m-am oprit în lunile de zile în care m-au căutat prietenii dumneavoastră, până mai ieri duşmani (mari caractere) dacă am firmă, să mă puteţi arde cu controale (nu am, nu mai căutaţi degeaba), dacă nu ne-am oprit în lunile de zile în care aţi încercat prin toate mijloacele să ne tăiaţi legătura cu partenerii de afaceri, dacă nu ne-am oprit când aţi cerut primarilor PD-L în şedinţele de partid să încheie colaborările cu noi, nu ne vom opri nici în faţa acestor ameninţări interlope, pe care le-aţi învăţat de la anturajul în care vă învârtiţi în timpul liber, ameninţări pentru care, în altă ţară europeană, ar fi trebuit să vă daţi demisia. Staţi liniştit, nu v-o cerem. Pentru o demisie e nevoie de onoare.
Aşteptăm cu aceeaşi linişte noile metode prin care veţi încerca să ne terminaţi şi noile ameninţări pe care o să ni le transmiteţi prin apropiaţii noştri, pe care încercaţi să-i „executaţi“ prin aceleaşi metode, pentru simplul motiv că ne sunt prieteni. Dar până o să ne terminaţi domnule Falcă, avem şi noi un sfat pentru dumneavoastră: nu mai ameninţaţi la telefon în momentele în care vin crizele de nervi binecunoscute, fiindcă s-ar putea să aveţi telefonul puţin ascultat (vezi cazurile de competenţa DNA – Confort, artezienele chinezeşti, Clanul Publicitarilor, iluminatul public şi altele). Aşa că, mai încet cu ţipatul, că s-ar putea întoarce împotriva dumneavoastră şi până să ne terminaţi pe noi, vă terminaţi singur. Cu propria mână.

  • Popa Lucian spune:

    Mi-ar place să-l văd în zeghe pentru porcăria de pe Meţianu, vila din Aradul Nou, schimbul de casă cu apartament, trecera întregii averi pe numele soţiei…….etc. ! Aşa să ne ajute Dumnezeu

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției