UTA a oficializat astăzi două noi transferuri pentru stagiunea care începe în această săptămână. Este vorba de Raoul Cristea, fotbalist care se află de mai multă vreme sub comanda lui Mircea Rednic, fiind prezent inclusiv în cantonamentul din Slovenia, și de Valentin Borcea, fost jucător la Dinamo. Ambii fotbaliști au semnat contracte valabile pe un sezon, cu opțiune de prelungire pentru încă o stagiune.

Cristea evoluează pe postul de atacant, dar poate juca și ca extremă stânga. Fotbalistul s-a născut la Bucureşti pe 4 septembrie 2002, iar la vârsta de 8 ani a plecat în Spania, ţară în care a făcut şi junioratul, la Leganes. A revenit în România, iar la seniori a debutat în tricoul celor de la Minerul Ocna Dej. După ce s-a remarcat în tricoul grupării clujene, Cristea a făcut pasul spre Liga a II-a, unde a evoluat pentru Metaloglobus în prima parte a sezonului 2022-2023. În retur, Cristea a jucat la Concordia Chiajna. În total a strâns 11 prezenţe în Liga a II-a, reuşind să înscrie şi un gol, iar în stagiunea precedentă a evoluat sub formă de împrumut la CSM Zalău. Cristea a jucat în toate cele trei amicale pe care UTA le-a disputat în cantonament, reușind să marcheze o „dublă” în succesul clar, 7-1, contra austriecilor de la ASK Voitsberg.

Borcea a început fotbalul la clubul Pro Progresul Ilie Rontea, iar apoi a trecut la academia lui Dinamo. La 17 ani își face debutul la prima echipă, pentru care a strâns 39 de partide în patru ani în toate competițiile, în care a marcat trei goluri și a oferit o pasă decisivă. În 2022 a suferit o fractură de metatarsian care l-a ținut în afara terenului timp de mai multe luni. Fotbalistul de 22 de ani a petrecut partea a doua a sezonului trecut sub formă de împrumut în Liga a II-a, la CS Tunari, unde a înscris de două ori în opt meciuri, iar în această vară a devenit liber de contract. A colaborat pentru o scurtă perioadă la Dinamo cu Mircea Rednic, însă nu a jucat în vreun meci oficial sub comanda experimentatului tehnician. Fotbalistul care poate evolua ca mijlocaș ofensiv sau de bandă a îmbrăcat tricoul României la nivel U16 și U17.

„Le urăm bun venit celor doi și la cât mai multe realizări alături de UTA!” e mesajul clubului „roș-alb”.

Lasă un răspuns

  • Dines octavian spune:

    Borcea este un fotbalist crescut de Dinamo dar cu origini Arădene mulți membri ai familiei sale s-au născut în Banat

Recomandările redacției