vanatoareÎn ciuda faptului că în data de 27 mai, absolut toţi membri prezenţi la Adunarea Generală a Asociaţiei de Vânători „Lazăr Hunting“ au decis înlăturarea conducerii, invocând modul dezastruos în care aceasta era administrată, Viorel Lazăr continuă să le promită oamenilor tot felul de avantaje, în încercarea disperată de a schimba percepţia vânătorilor. Astfel, în data de 2 iunie, Viorel Lazăr a adunat la Pădurea Frumuşeni câţiva vânători din grupa I Frumuşeni, cu scopul de a-i ademeni pe oameni cu tot felul de promisiuni (vânătorii spun că le-a fost promisă „o maşină plină de salam“). De asemenea, vânătorii au fost sunaţi de către paznicul de vânătoare Dan Coşarcă, despre care nimeni nu ştie însă din ce calitate vorbeşte în numele asociaţiei, să vină să depună documentaţii prin care să facă dovada că vor să devină vânători în Asociaţia „Lazăr Hunting“. Vânătorii spun însă că situaţia este cât se poate de penibilă, în contextul în care aceştia sunt deja membri încă de la înfiinţarea asociaţiei.
Oamenii sunt cu atât mai revoltaţi, cu cât atunci când i-au cerut lui Viorel Lazăr să fie prezent la Adunarea Generală a Asociaţiei, care a avut loc în data de 27 mai şi în cadrul căreia s-au discutat aspecte importante legate de destinul asociaţiei, acesta nu a participat, ignorându-i pe membrii vânători.
De asemenea, la întâlnirea care a avut loc în data de 2 iunie, Viorel Lazăr i-a ademenit pe vânători „să facă combatere de răpitoare“. Conform practicilor vânătoreşti, spun vânătorii experimentaţi care cunosc foarte bine legea vânătorii, în această perioadă asemenea activităţi sunt practic imposibil de făcut. Vegetaţia este foarte deasă şi mai ales înaltă, iar animalele nu se pot identifica.
O ultimă încercare disperată
În data de 9 iunie, Viorel Lazăr a adunat din nou câţiva vânători încercând să îi momească cu diferite promisiuni, fiind chiar recompensaţi în grup, în numerar, plata fiind făcută sub diferite motive. „Ne punem întrebarea, pe care ar trebui să şi-o pună chiar şi organele competente: Pentru ce i-a plătit Lazăr pe vânători? Se leagă cumva aceste recompense băneşti de întoarcerea din drum a unor vânători care se îndreptau spre Adunarea Generală a Asociaţiei Lazăr Hunting, care a avut loc în data de 27 mai?“, se întreabă mai mulţi vânători, dezgustaţi de modul de operare al lui Viorel Lazăr.
Unul dintre vânătorii din cadrul Asociaţiei Lazăr Hunting, revoltat de situaţia existentă, consideră că „este sub demnitatea oricărui membru din asociaţia de vânători, chiar şi din partea celor care nu au participat la Adunarea Generală a Asociaţiei, să tolereze astfel de practici ieftine şi imorale la care recurge Viorel Lazăr. Un asemenea comportament demască disperarea acestui om, în încercarea sa ultimă de a salva aparenţele şi de a înşela încrederea oamenilor şi de a crea diversiune, în continuare, în sânul asociaţiei“.
Vânătorii îl acuză şi pe Ioan Gligor, şeful de pază al Asociaţiei Lazăr Hunting care, culmea, nu este nici măcar vânător, de faptul că încearcă să creeze tot felul de diversiuni. Totodată vânătorii sunt ameninţaţi, fără nici un fel de temei, că vor fi daţi afară, prin faptul că nu le va mai fi acceptată cotizaţia.
„Nu se ştie dacă s-a discutat la şedinţa din 9 iunie şi despre cazul femelei de cerb comun, găsită moartă în drum, în zona Horezu-Chisindia, în data de 5 iunie, mai ales că nici acum nu s-a rezolvat problema cu purcelul mistreţ, cu colţi de 21 de centimentri“, susţin vânătorii.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției