caprarCo-preşedintele USL Arad, deputatul Dorel Căprar spune că reorganizarea administrativ-teritorială a Româ­niei trebuie făcută până la sfârşitul acestui an. Actualele judeţe vor fi păstrate, la fel şi consiliile judeţene. Nu vor mai fi, în schimb actualele prefecturi, ci vor exista opt mari prefecturi la nivel regional.
„Nu se ştie deocamdată în ce mod vor fi aleşi guvernatorii acestor regiuni şi nici membrii consi­liilor. Deocamdată sunt două va­- riante de lucru. Una prin care aceş­tia vor fi aleşi de către consilierii locali din judeţele care compun respecvtiva regiune şi a doua, prin care aceştia vor fi aleşi direct de către cetăţeni. Când aceste regiuni vor fi formate, mai multe proiecte europene care nu au primit finanţare, din cauza sistemului le­gislativ sau din alte motive, vor putea fi duse la bun sfârşit”, a explicat deputatul Dorel Căprar.
Deputatul arădean a spus că îşi doreşte un sistem similar celui german, organizat pe landuri. „Toţi ne uităm la modelul german şi apreciem landurile pentru perfomanţele pe care le au. Ar fi benefic un sistem similar şi în România”, a mai precizat Dorel Căprar.

  • O mica clarificare spune:

    Daca ar fi ca in Germania cei de alde tine si alalalt smecher nu aveau ce cauta in Bundestag….aoleu,pardon,scuzati am confundat raiul cu iadul sau mai bine zis prescura cu haznaua!

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției