escroc1 escroc2 escroc3Mai multe persoane din întreaga ţară au venit, ieri, la Arad pentru a protesta în faţa unei firme care le-ar fi promis locuri de muncă în străinătate. Firma de intermedieri locuri de muncă este situată pe strada Pădurii, la numărul 95. Oamenii sunt nemulţumiţi pentru că firma le-a cerut bani pentru a le face dosarele, însă când a venit vremea să plece la muncă în străinătate nu mai era nimeni de găsit. În acest sens s-au adresat poliţiei, fiind înregistrate până în prezent şapte dosare de cercetare penală. Oamenii au venit din Piteşti, Iaşi, Olteniţa sau din judeţul Arad.
„Eu trebuia să plec pe data de 24 martie, adică astăzi (ieri, n.red.). Am venit la firmă şi ni s-a spus să aşteptăm până pe data de 11 aprilie fiindcă nu ar fi procesate datele noastre, cu angajatorul din Germania. Cunosc foarte multă lume care a luat bani împrumut ca să poată să plece la muncă. Voi veni aici în fiecare zi, iar cine va dori să intre în această firmă o să le spun ce se petrece cu adevărat“, a declarat Elena Pele.
„Firma asta a păgubit mai multe persoane din întreaga ţară, nu doar din Arad. Chiar un bărbat din Olteniţa urmează să sosească şi el la sediul firmei din Arad pentru a cere lămuriri. Din judeţul Arad cunosc oameni care au fost înşelaţi încă de anul trecut. Sunt persoane din Pâncota, Galşa care şi-au băgat actele şi nu au mai fost contactaţi nici până în ziua de astăzi. La telefon nu răspunde absolut nimeni“, susţine o altă persoană.
O altă femeie venită tocmai de la Moraviţa a declarat că „a trebuit să dau cel puţin 600 de lei. Am sperat că plec la lucru în Germania. De firmă am aflat de pe internet. Nu înţeleg de ce îi mai lasă să funcţioneze din moment ce se întâmplă aşa ceva“.
Un bărbat susţine că „am rămas fără serviciu din cauza lor. Mi-au dat asigurări încă din luna ianuarie că în maxim zece zile voi pleca la muncă dincolo. Am familie şi îmi trebuie bani ca să o pot întreţine“.
Reprezentanţii firmei au declarat că „activitatea noastră este una mai complexă decât consideră oamenii. Este vorba de o activitate de mediere, nu de angajare. Plecările sunt fixate de către angajator. Noi lucrăm conform Legii 156, care presupune elaborarea de mai multe acte cu care omul trebuie să se prezinte la noi. Majoritatea clienţilor, din diferite motive, nu ne aduc toate actele. Noi procesăm toate aceste date şi le punem la dispoziţia angajatorilor. Ei sunt cei care hotărăsc dacă au nevoie de aceste persoane sau nu. Sute de persoane pleacă, prin intermediul nostru, la muncă în străinătate. Sunt persoane care au plecat chiar de mai multe ori. Acele persoane sunt însă serioase, pentru care se poate garanta şi, în plus, au simţul responsabilităţii. Nu spun că cei de afară nu sunt persoane neserioase“.
Camelia Tuduce, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Arad, a declarat că „în urma sesizărilor efectuate la nivelul Serviciului de Investigare a Fraudelor există până în prezent şapte dosare de cercetare penală înregistrate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune. Se lucrează la aceste dosare sub directa coordonare a procurorului de caz“.

 • ion minteoan spune:

  Sant o gramada de tapari care trag tepa si eu am platit 500 lei si nu mau dus de un an de zile

 • IOANA spune:

  SUNT TEPARI RAU DE TOT …. NU MAI PLATITI INAINTE!!!!!!!!!!!!
  ATENTIE LA SCHIMBARE DE NUME A SOCIETATII!!!!!!!!!!!!!
  SC ENERGIA RESURSELOR DE PE PADURII. ARAD

 • ioan spune:

  SI EU O SA DEPUN RECLAMATIE PENTRU CEI DE PE PADURII.
  EU TREBUIA SA PLEC IN SEPTEMBRIE . ASA CA NU MAI AM NICI O SPERANTA
  AR TREBUI ARESTATI PENTRU INSELACIUNE TOTI INPREUNA CU ACEASTA ZISA DOAMNA IGNES.

  • Ionut Buhai spune:

   si eu vreu sa depun ca spune ca in 5 mai treb sa plec si o spus azi ca nu o venit contractu hai tota lumea care a depus dosare sa mergem peste ei sa sa recuperam banii inapoi….

 • ilie spune:

  Si eu trebuia sa plec din august 2013 si inca nu am plecat.daca cineva deschide proces va rog sa ma contactati si pe mine, voi subscrie si eu (va las tel.0747199448).

 • Buhai Ionut spune:

  Ionut Buhai ma numnesc cine ma tine la curent desprea firma din arad dc este o firma serioasa contacteazama la nr 0762142385

 • Alexandru spune:

  Aceste societati sunt tzepe, deoarece Adrian Nastase prin HG850/2002 publicat in MO628 din 23 aug. 2002, scoate de sub controlul statului roman activitatea lor, deci nu au nici o obligatie fata de beneficiar, deci adio bani.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției