alunecare teren1 De o anume perioadă de timp, localnicii din satul Zăbalț au observat cu foarte mare îngrijorare că în zona unde se află cimitirul satului, în unele porțiuni „terenul începe încet-încet să o ia la vale“. În urmă cu o săptămână ei l-au informat îngrijorați pe primarul comunei, Florin Țole. Acesta a constituit imediat o comisie la nivelul Primăriei Comunei Ususău care s-a deplasat în zonă pentru a face o primă evaluare a situației.
Luni a fost informată și Prefectura
„Respectiva comisie a fă­cut un raport preliminar pe baza căruia noi am informat instituția Prefectului despre situația constată. Informarea a fost făcută luni, ocazie cu care prefectul județului Arad ne-a promis ferm sprijinul său. În primă instanță domnia sa va trimite o comisie de specialiști pentru evaluare după care se vor stabili direc­țiile de acțiune“ – ne spunea primarul comunei, Florin Țole.
Deoarece cimitirul se află pe un deal la marginea satului, reprezentanții administrației din Ususău au estimat că odată cu stabilizarea respectivei zone va ieși din zona de risc și porțiunea din marginea satului.
Se caută deja soluții de finanțare
„Noi am studiat și mai studiem oportunitățile de fi­nan­țare pentru acest gen de lucrări iar după ce comisia ini­țiată de Prefectură își va da verdictul noi sperăm ca printr-un proiect pe fonduri europene să putem asigura finanțare pentru respectivele lucrări“ – ne spunea edilul din Ususău.
O situație asemănătoare a fost și în zona de margine a satului Bruznic, dar de mai mică anvergură și se speră că după găsirea unei soluții pentru Zăbalț se va putea acționa și aici.     (F.B.)

Recomandările redacției