Doctorul Horea Timiș, directorul Direcției de Sănătate Publică Arad, este super optimist în ceea ce privește viitorul sistemului medical arădean. „Prin investițiile realizate în ultimii cel puțin doi ani de zile în sistemul sanitar arădean, de către Consiliul Județean, pot spune că peste câțiva ani Spitalul Județean va deveni unul dintre cele mai perfomante din țară. S-au realizat investiții fără precedent, o adevărată explozie. La anul vom avea cinci spitale noi în județ: Oncologie, Psihiatrie Căpâlnaș, Matern – Pediatrie, Infecțioase Adulți și Psihiatrie Arad. Planul de reziliență a fost atins la Arad, de către conducerea spitalului, lucru rar întâlnit la alte spitale din țară“, susține Timiș.

Valul cinci – se așteaptă un număr record de infectări

Directorul DSP Arad nu a ezitat să atragă atenția asupra valului pandemic cinci, care ne bate la ușă. „Încheiem un an extrem de dificil, fără precedent chiar. Cu toate astea, sistemul medical, foarte greu încercat, a făcut totuși față. Nu am avut pacienți pe care a trebuit să îi dăm pe la alte spitale din țară. Din contră, la Arad au ajuns bolnavi din Timișoara. A fost însă cumplit, nu pot uita nopțile cu 60 de pacienți care nu aveau pat. Cu toate astea, ne așteaptă un val cinci care nu ne va ocoli și care vine cu mult mai multe infectări“, spune Horea Timiș.

Sărbători cumpătate și… distanțate

În acest context, directorul DSP Arad atrage atenția asupra pericolului la care ne expunem de sărbători. „Vreau să trag un semnal de alarmă, cu ocazia Sărbătorilor de Anul Nou. Sărbătorile aduc cu ele și un mare risc de infectare, așa că recomand, pe cât posibil, mare atenție. În continuare susțin că arma cea mai bună împotriva valului cinci o reprezintă vaccinarea“, a încheiat Timiș.

  • Miron Mona spune:

    Sistemul medical este praf ….în primul rând este plin de bacterii periculoase ….mama mea a contactat fiind spitalizata streptococul auriu și bacteria eColi ….cum este posibil așa ceva și voi vă lăudați cu sistem performant și pe frastu …unde mori cu zile din cauza bacteriilor !!

    • Aradeanul spune:

      De spitalul ORL nu ziceți nimic? Pe lângă ca arata ca după bombardament și câțiva medici angajați acolo nu-și justifica meseria deloc. Pe lângă asta va invit sa faceți un dus sau cele necesare la grupul sanitar. E imposibil da nu vedeți pădurea din cauza copacilor. Mai întrați și pe holurile de la Județean sa vedeți linoleul lipsa, rupt și starea saloanelor. Și acolo grupurile sanitare zici ca sunt dupa front. Rușine încă o data de ce declarați!

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției