Vineri, 8 aprilie, a avut loc la Ghioroc lansarea conceptului de plan de parc industrial. Firma austriacă Syn Trac va deschide o fabrică de asamblare de tractoare la Ghioroc.

Vă dau poate cea mai bună veste de când sunt primar! Sunt cele mai bune tractoare, un concept de tractoare unic în lume care va fi asamblat într-o viitoare fabrică aici la noi, în Ghioroc. Important! Sediul Syn Trac România va fi la Ghioroc“, ne-a declarat Corneliu Popi Morodan, primarul Ghiorocului.

Pe lângă această fabrică vor mai fi încă cel puțin trei alte investiți în cadrul Parcului industrial Ghioroc! Deja două au sediul în comuna noastră!

Domnul Thomas, cel cu care dau mâna în tractor are deja o firmă la noi în comună de cinci luni, firmă care este parte a consorțiului Steinkellner, consorțiu care va activa ca sediu tot în comuna noastră.

Domnul Thomas va avea partea de service al tractoarelor și un mega atelier de reparații și întreținere a tractoarelor Syn Trac, dar și a altor mărci de utilaje renumite din Europa. Service-ul va fi tot la noi în comună, ca parte a consorțiului ce va activa în Parcul Industrial Ghioroc! Mulți dintre dumneavoastră deja m-ați văzut de multe ori cu Thomas în comună și vă spun sigur că este un om deosebit, are o firmă se reparații pentru marca Krone încă de la 28 de ani!. S-a îndrăgostit de stațiunea noastră și se gândește să se stabilească aici deși are o afacere prosperă în Austria, ne mai spune primarul Ghiorocului.

Mai multe fabrici la Ghioroc

Mai vor fi înființate și alte societăți în acest parc industrial: o fabrică de producere de peleți și o fabrică de procesare de fructe și legume. Știu că asta era o dorință a multora! Și uite după multe eforturi avem șansa să avem așa ceva! Pe fabrica de peleți deja câțiva dintre voi l-ați văzut cu mine pe un om cu un suflet imens! Dl. Rupert, care are ceva special, mereu zâmbește. De asemenea, Remedia va deschide o fabrică de medicamente de importanță strategică la noi în viitorul parc industrial.

Știu că veștile astea vin așa dintr-o dată, eu le discut de ani, dar nu puteam să le dau public până nu aveam ceva concret, real! Azi am! Nu vreau să vă plictisesc, dar trebuie să vă spun! Mai ales celor ce nu credeau că putem face asa ceva, sau celor ce spuneau că nu mă ocup de dezvoltarea așa cum trebuie și completă a comunei noastre. Sau că trebuie locuri de muncă și economie locală.

De când sunt primar asta încerc, sper că se vede că suntem în plin proces de dezvoltare. Dar lucrurile se așează doar când Dumnezeu spune că este ok. Și vreau să vă plictisesc cu o poveste: în 2013 când eram primar de câteva luni, pe vremea aceea aveam 165% grad de îndatorare și nu știam cum să plătesc datoriile, și în timp ce mergeam la Cluj la o instruire pe drum am trecut prin Chișineu-Criș, unde am văzut Maschio-Gaspardo care era o imensă firmă.

În gândul meu, fără speranță am început să mă rog. Am cerut lui Dumnezeu să ne dea nouă, precizez, comunei noastre, o firma de așa nivel, sau mai tare. Că și noi suntem fii tăi, asta ziceam. Și mă rugam să ne dezvoltăm și noi, dar pe vremea aceea era un vis, de fapt mă rugam să pot plăti datoriile comunei.

Azi mi-am adus aminte de acea rugăciune când au venit tractoarele pentru demonstrație. Dacă Dumnezu este cu tine, chiar de durează mult, dacă ai răbdare se întâmplă, mai spune Corneliu Popi Morodan, unul dintre cei mai buni primari de comună din România.

Mai multe detalii în ziarul nostru de marți, 12 aprilie.

Recomandările redacției