Ionuț Badea, mai mult sau mai puțin nevoit de accidentări a oferit câteva surprize în primul 11: Dima în centrul apărării lângă Erico și Baravykas în banda stângă în locul lui Shlyakov. Pe un frig pătrunzător, în fața a circa 3.000 de spectatori meciul începe, așa cum era de așteptat în nota de dominare a UTA-ei. Prima ocazie aduce și deschiderea scorului. În minutul 9, la o lovitură liberă pentru echipa noastră de pe partea dreaptă, Ubbink centrează perfect și Erico se înalță în stilul său caracteristic trimițând mingea în plasă.

UTA rămâne în atac și în minutul 13 Ubbink încearcă un lob de efect peste portar dar Ureche e atent și reține. Erico e din nou periculos la un corner de pe aceeași parte dreaptă dar mingea îl găsește într-un unghi prea mic și nu reușește să cadreze lovitura de cap pe spațiul porții. Jocul se liniștește apoi, UTA domină teritorial dar fără a crea pericol. Senzația e că UTA așteaptă ca oaspeții să iasă la joc și să lovească pe contraatac.

Tribunele se mai încălzesc în minutul 30 când Baravykas recuperează o minge în treimea adversă, pătrunde spre careu dar șutul său este prea moale și Ureche prinde. Oaspeții crează și ei pericol la o mingea care traversează periculos careul nostru de 6 metri dar din fericire niciun jucător echipat în albastru nu este pe direcția balonului. Florică își încearcă și el șansa cu un șut care trece pe lângă poartă.

Publicul începe să fie iritat de pasivitatea UTA-ei care de când a marcat a închis jocul în fața unui adversar mult inferior. Chiar și așa putea fi 2-0 în minutul 40. Cardoso îi fură o minge lui Tsvetkov în jumătatea adversă, îl lansează pe Otele în stînga dar nigerianul complet liber îl ia la țintă pe Ureche. Peste un minut însă Otele nu va mai rata. Mingea circulă pe același traseu și de data asta noul favorit al publicului nu mai ratează, catapultând mingea sub bară. Acesta va fi și scorul pauzei, unul liniștitor dar publicul ar vrea și mai mult spectacol pentru că se poate.

UTA începe furibund repriza a doua, Cardoso reia cu capul din 7 metri, mingea e deviată în bară de unde revine la Miculescu, acesta înscrie dar se afla în offside. Peste trei minute scenariul se repetă la indogo doar că de data aceasta la finalizare e Otele în poziție regulamentară și e 3-0! Pofta vine mâncând și UTA continuă atacurile. Batha e aproape de primul lui gol la UTA dar vole-ul său de la 20 de metri trece la o palmă de transversală.

Jocul se liniștește apoi, UTA revine la abordarea din prima repriză dar parcă ceva mai agresivă în pressing. Din păcate Miculescu, care a făcut un meci foarte bun din punct de vedere al angajamentului se accidentează și e înlocuit de Pătlăgică. Imediat după aceea Otele crează din nou pericol cu o centrare în careul mic dar Cmovs degajează din fața porții goale.

Jocul trenează ți Ionuț Badea încearcă să aducă puțină energie introducându-i pe Matei și Laukzemis. Lituanianul încearcă să înscrie chiar de ziua lui dar după o acțiune bună în flancul drept trage pe lângă poartă. Două minute mai târziu are o nouă șansă dar de data asta lovește bara dintr-o poziție chiar mai închisă decât cea de la prima ocazie. Debutează și puștiul Cibi care intră în locul lui Ubbink. În ultimele minute cei de la Clinceni încearcă să înscrie golul de onoare dar nu fac decât să îl încălzească pe Iacob. Jocul se încheie în uralele publicului care aplaudă cea mai clară victorie pe teren propriu de la revenirea în Liga 1.

UTA: Iacob – Vukcevic, Erico, Dima, Baravykas – Vorobjovas, Batha, Ubbink (cpt) – Miculescu (65. Pătlăgică), Carodoso (78. Matei) Otele (78. Laukzemis). Rezerve: Balauru, Shlyakov, Hrezdac, Mercioiu, Dangubic. Antrenor: Ionuț Badea

Clinceni: Ureche – Rufati, Holzmann (cpt) (71. A. Dima), C. Ion (59. Cmovs) – MBoko Sambeya, Vrdoljak, Tsvetkov, De Amorim (71. Melniciuc), Florică (46. Gogov) – Dumitrache (46. Alghoul), R. Ion. Rezerve: Bolboașă, Obedeianu, Longher, Ștefan. Antrrenor: Constantin Giurescu

Arbitri: Florin Andrei (Târgu Mureș) – Alexandru Vodă (Alba Iulia), Mihăiță Necula (București), – Bogdan Dumitrache (București)

Obserrvatori: FRF: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea) / LPF: Viorel Ilinca (Pitești)

Au marcat: Erico (9), Otele (41, 49)

Cartonașe galbene: Cardoso / C. Ion, Vdrjolak

Recomandările redacției