Vin ploile

În perioada imediat următoare, pentru judeţul Arad sunt prevăzute ploi şi nicidecum ninsori, cum ar fi de aşteptat pentru această perioadă a anului. Temperaturile maxime vor fi apropiate de cele normale, specifice perioadei, pe aproape tot parcursul intervalului 9-21 decembrie, urmând a se situa în medie între 5 şi 7 grade Celsius. Doar în zilele de 10, 11 şi 12 decembrie acestea vor fi uşor mai coborâte, la medii regionale de 2-4 grade. În prima săptămână valorile nocturne vor scădea de la medii de 4 grade, până în jurul valorii de – 2 grade în perioada 11 – 16 decembrie, după care se vor apropia de 0 grade în ultimele nopţi. În primele 3 zile ale intervalului vor fi precipitaţii, în general slabe cantitativ, sub formă de ploaie, iar în perioada 16 – 21 decembrie se aşteaptă mai ales ploi slabe sau burniţă.

 

A condus băut şi fără permis

Un tânăr în vârstă de 29 ani din Ineu a fost depistat în trafic de poliţiştii rutieri. Bărbatul conducea un autoturism marca Opel Corsa, în municipiul Arad, iar la verificările efectuate s-a stabilit că  autoturismul era neînmatriculat, iar şoferul nu deţinea permis de conducere. De asemenea, la testarea cu aparatul etilotest, a rezultat că avea o îmbibaţie alcoolică de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele bărbatului, poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi fără permis de conducere şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având o alcoolemie mai mare decât limita legală.

 

Amenzi de aproape un miliard

Poliţiştii rutieri au efectuat atât  în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 180 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 98.200 de lei.  Dintre acestea, 120 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 7 permise de conducere şi 4 certificate de înmatriculare.

Recomandările redacției