Ieri, UTA a jucat pe teren propriu cu FC Hermannstadt, în cadrul etapei cu numărul 24 a Ligii a II-a la fotbal. Scorul final a fost 1-1, după reușitele semnate Curtuiuș, respectiv Rusu, dar adevăratele evenimente s-au înregistrat pe margine.
Aici, cei aproximativ 60-70 de fani din galeria utistă l-au înjurat încă din primul minut pe Ionuț Popa, revenit pe banca UTA-ei după șapte ani în postura directorului tehnic. S-au tras destule „rafale” la adresa experimentatului tehnician, care, însă, a fost – oarecum – apărat de o parte a susținătorilor în „alb-roșu” de la tribuna I, sau din peluza de vis-a-vis de cea destinată galeriei. Aceștia i-au fluierat pe „tifosii” radicali, reacția venind promt: „Sclavilor! Unde erați în tur să susțineți echipa, să strigați UTA, UTA?!”
Suporterii din galerie au afișat și patru bannere pe acest subiect, respectiv: „Scopul și durata”, dar și „Am luptat cu toții pentru un club curat / Acum ne întoarcem de unde am plecat?!”, „Meciuri vândute și obiective ratate / Ce caută bufonul cu mustață în libertate?”. „Lingi unde ai scuipat / Caracter ce nu merită respectat”, acesta din urmă fiind adresat mai degrabă lui Ionuț Popa.
Se știe faptul că o parte dintre susținătorii echipei fanion a Aradului îl consideră pe Popa implicat în episoadele dubioase din istoria ultimelor trei decenii, precum „Haina de Blană” sau meciurile de promovare, din 2010, cu ASA Târgu Mureș sau Universitatea Cluj. În plus, aceștia nu uită că la barajul din vara anului trecut au existat niște „înțepături” la adresa suporterilor arădeni.
În fine, nu a fost uitat nici primarul Gheorghe Falcă, înjurat și el și trimis înapoi la Brad. Edilul e considerat unul dintre „artizanii” revenirii la UTA a lui Ionuț Popa, care – de altfel – a și recunoscut că a discutat cu acesta înainte de semna cu „roș-albii”. În repriza secundă, în colimatorul galeriei a intrat și Alexandru Meszar, părintele proiectului UTA. Și acesta a fost înjurat, iar la un moment dat s-a scandat: „Meszar, Falcă și Popa plecați de la UTA!”.
La finaul meciului câțiva fani ai „Bătrânei Doamne” i-au scandat numele lui Ionuț Popa, dar galeria a rămas fermă pe poziție, în ciuda rezultatului pozitiv. La salut, jucătorii au cântat doar pentru club și culori, susținătorii din galerie neimplicându-i pe Manea et. comp. în războiul lor cu Popa sau conducerea clubului.

Recomandările redacției