Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat trei bărbaţi, pe numele lor fiind emise, de către autorităţile române, mandate de executare a pedepsei cu închisoarea şi mandate de arestare. În data de 21.12.2016, în jurul orei 05.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice trecerii frontierei, Ion R., în vârstă de 36 de ani, din judeţul Vâlcea, pasager într-un tren internaţional care circula pe ruta Bucureşti – Viena. În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de către autorităţile române, un mandat de arestare, având de executat 2 luni de închisoarea pentru săvârşirea de infracţiunii la regimul forestier.

Şi la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice trecerii frontierei Albert S., în vârstă de 31 de ani, din judeţul Bacău. Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, având de executat o pedeapsă cu închisoarea de 1 an şi 4 luni.

În cursul aceleiaşi zi, la acelaşi Punct de Trecere a Frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice trecerii frontierei Zoltan Z., în vârstă de 25 de ani, din judeţul  Mureş. Când au efectuat verificările specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele tânărului era emis, de către autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea infracţiunii de furt, având de executat o pedeapsă cu închisoarea de 2 ani şi 7 luni. În toate cazurile, persoanele în cauză au fost predate unor echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în vederea luării măsurilor legale.

Recomandările redacției