Ministrul Sportului, Eduard Novak se află într-o vizită la Arad pentru a vedea care este starea infrastructurii sportive din orașul nostru și pentru a pune bazele unor proiecte care să îmbunătățească în viitor condițiile pentru dezvoltarea activității sportive arădene.

Dincolo de teorie și discuții vagi ambalate în cuvinte prețioase, așa cum se întâmplă de obicei în astfel de ocazii, ministrul a avut de gestionat și observații și cerințe concrete. Astfel, viceprimarul Aradului, Ilie Cheșa, i-a înaintat lui Eduard Novak două solicitări cât se poate de la obiect:

  1. Finalizarea hotelului din Parcul Reconcilierii, destinat sportivilor
  2. Investiții pentru modernizarea Sălii Polivalente

În special al doilea obiectiv este unul care „doare“ pentru iubitorii sportului arădean și în special pe cei ai baschetului. Având în vedere că este singura sală omologată pentru competiții de înalt nivel, echipa de baschet feminin FCC Baschet UAV Arad, multiplă campioană națională, s-a văzut nevoită de mai multe ori să joace „în vecini“ la Timișoara deoarece în sală fie ploua fie se înregistrau alte defecțiuni care o făceau impracticabilă.

Rămâne de văzut acum în ce măsură vizita ministrului a fost una de curtoazie sau domnia sa chiar își dorește să sprijine sportul arădean. Iar, așa cum scrie în „manual“, orice dezvoltare, orice creștere, începe cu infrastructura

Recomandările redacției