A leksei Danilov, Secretarul Consi­liului pentru Securitate Națională și Apărare al Ucrainei, a transmis că reprezentanții FSB – Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, au oferit informații strict secrete despre cecenii ce au fost trimiși în Ucraina, informațiile acestora ajutând la eliminarea grupului de mercenari, scrie Click.
„Avem informaţii detaliate despre ope­­raţiunea specială care urma să fie pusă în practică nemijlocit de către cecenii lui Kadârov (Ramzan, liderul pro-Kremlin al Ceceniei) privind lichidarea preşedintelui nostru”, a afirmat Danilov, într-o interven­ţie la postul de televiziune Ukraina-24.
„Pot să vă spun că am primit informaţii despre cecenii trimişi în Ucraina de la re­pre­zentanţi ai FSB care nu au dorit să ia parte la acest război sângeros. Datorită acestui fapt, un grup de elită al lui Kadârov care a venit aici pentru a-l eli­mina pe preşedintele nostru a fost distrus”, a declarat responsa­bilul ucrainean.
În momentul în care gruparea a intrat pe teritoriul ucrainean, unitatea s-a împărțit în două grupuri, indică acesta. „Noi i-am urmărit. Un grup a fost distrus la Hostomel, iar al doilea grup se află sub observația soldaților noștri”, a transmis secretarul SNBO, potrivit Interfax-Ucraina, citat de către Agerpres.
De asemenea, anterior, mai multe informații au fost prezentate de către CNN, potrivit cărora se află un spion al CIA în apropierea lui Putin. În această ocazie, aces­ta a indicat că „ceva se întâmplă cu Putin”, în contextul în care modul de acționare a președintelui rus nu se asemănă unui fost spion KGB, ci, mai degrabă, unui om pe fugă.

Recomandările redacției